Skip to main content

Kongres 2024: Vi fremtidssikrer LLO

”Tidsplanen skred, men vi kom i mål med de ambitiøse beslutninger på kongressen i 2021. Nu fortsætter vi - med optimisme og medlemsfremgang”, skriver landsformanden.

Når vi den 5. og 6. oktober mødes til kongres i LLO, er udgangspunktet for vores gamle organisation godt.

For LLO står et sted, hvor de beslutninger vi traf på sidste kongres om enhedsorganisation, ny fælles kontingentopkrævning og opbygning af servicecentre over hele landet nu er gennemført.

Vi har indhøstet de første erfaringer, og vi er i gang med at opbygge og udvikle yderligere.

En stor mundfuld

Det er ikke gået helt så hurtigt som forventet. Vores tidsplan på sidste kongres var nok - liiige - optimistisk nok, for det er en stor mundfuld, når ressourcerne er begrænset og både systemerne og dem, der efterfølgende skal håndtere disse, skal på plads! Men selvom tidsplanen skred undervejs, så endte vi med at komme i mål. Vi har sammen leveret og gennemført sidste kongres’ ambitiøse beslutninger – og det er der grund til at glædes over.

LLO på tre ”ben”

Vores udgangspunkt for næste kongresperiode er derfor godt. Vi skal fortsat udvikle og tilpasse os vores medlemmers og tillidsfolks behov. For vi ønsker at fremtidssikre LLO – for LLO skal også være her om 5, 10, 30 – og mange flere år ud i fremtiden.

LLO skal også i fremtiden være i stand til at levere det, som lejerne forventer af os: en solid juridisk rådgivning af medlemmer og den politiske interessevaretagelse. Jeg plejer at sige, at LLO står på tre ”ben”: Et ”ben” til medlemsservice, et ”ben” til vores organisatoriske arbejde, herunder oplysning og informationsarbejde, og et ”ben” til vores politiske interessevaretagelse.

En konstant opgave med politikerne

Og LLO vil - også i fremtiden - skulle kunne varetage disse funktioner, for de er dybt afhængige af hinanden, og ingen af dem kan stå alene. For grundlaget for vores juridiske rådgivning af vores medlemmer er både det organisatoriske arbejde lokalt, OG den lovgivning som vedtages på Christiansborg. Vores organisatoriske arbejde blandt medlemmer lokalt, i ejendomme og afdelinger er det, der giver input – også til den politiske interessevaretagelse. Her er den fornemste opgave konstant at minde lokale kommunalpolitikere og landspolitikere om lejernes problemstillinger og interesser.

Udlejerne bliver større og stærkere

LLO er i god gænge - med medlemsfremgang og forsigtig optimisme. Vi går til kongres med et LLO, hvor vores samarbejde bliver stadig stærkere lokalt, hvor vi bruger, udveksler erfaringer og hjælper hinanden. Det er der i den grad er brug for, når vi dagligt kan se, hvordan vores modparter hos udlejerne bliver stadig større og stærkere. Mit ønske til kongressen er derfor, at vi fortsætter ad denne vej. Vi skal samarbejde og bruge vores fælles ressourcer til gavn for medlemmerne i dag, i morgen og dem, der kommer efter os.

Lad os sammen fremtidssikre LLO. Vel mødt til kongres 2024.!

 

Om forfatteren

Se artikler af Helene Toxværd

Landsformand for Lejernes Landsorganisation Danmark og formand i LLO Hovedstaden.

Back to top