Skip to main content

"To års helvede"

Mavretta fik besked fra en advokat på, at hun skal være ude i løbet af en uge. Så startede to år, der blev et ”helvede” og gjorde hende syg. Til nytår flytter hun, men ved ikke hvorhen.

Kærlighed trak græsk- italienske Mavretta Anogiati til Danmark. Men det var ikke megen sympati, hun mødte som lejer, da hun senere var flyttet alene ind i et hus i Viby ved Aarhus.

Mavretta flyttede ind på 1. salen i et gammelt hus på Damagervej i marts 2021. I juni samme år døde udlejeren. Så blev kuratoren af boet reelt hendes udlejer, og han repræsenterede et anseeligt antal arvinger. Huset skulle sælges. Advokaten ville på vegne af dødsboet smide Mavretta ud, og det skulle ske i løbet af en uge. Et af stridspunkterne var også adgang til et kælderrum, som hun benyttede. Derefter startede den konflikt, som Mavretta uden tøven kalder ”to års helvede”.

”De truede mig, stressede mig og bluffede. For de kunne slet ikke ophæve min lejekontrakt, som de forsøgte, for jeg havde en uopsigelig kontrakt. Den kunne til nød opsiges med måneders varsel, hvis den ny ejer selv skulle bruge lejemålet”.

Efter kontakt med advokater gik Mavretta til Lejernes LO’s Servicekontor i Aarhus.

Nye ejere

Her var der god hjælp at få. LLO optog kommunikationen med udlejerens og senere den nye ejers advokat og klagede på Mavretta’s vegne til Huslejenævnet over lejens størrelse hos de nu nye ejere. Nævnet gav hende medhold, og i sagen vedr. lejens størrelse endte det med, at hun skulle have tilbagebetalt 24.218 kr. i nedsat husleje med tilbagevirkende kraft. Huslejen blev derfor nedsat fra 6.295,30 kr. til 4.398,33 kr/måned fremover for den lille to-værelses lejlighed på 58 kvm - iøvrigt et bruttoetageareal, der også var omstridt.

Forlig og kompensation

Afgørelsen fik udlejerens advokat til at fremsende Mavretta et tilbud om frivillig fraflytning mod betaling af kompensation, tilbagebetaling af depositum og forudbetalt leje, ialt 90.400 kr. Det enedes parterne endeligt om i sidste måned.

Søger lejlighed

Senest 31. december skal Mavretta og hendes to katte være ude. Men hvor hun skal flytte hen, ved hun ikke. Husleje-niveauet i Aarhus-området er højt, og hun insisterer på, at kattene skal følge med. Til gengæld er hendes jobmæssige fremtid på plads. Hun har en bachelor og en kandidat fra Aarhus Universitet. I denne måned tiltrådte hun er job som mediesupporter ved DSB og til januar begynder hun i et fast job hos Flextrafik.

Er du så glad igen? ”Nej, for jeg har slet ikke haft lyst til at flytte, og sagen har gjort mig syg. Men jeg har brug for ro og fred i mit liv nu”.

Mavretta er glad for den hjælp, hun har fået på LLO’s servicekontor i Aarhus og håber, at hun kan hjælpe andre i samme situation ved at stå frem. ”Mit råd er, at de skal lade være med at stresse og bare tage det roligt”.

 

Om forfatteren

Se artikler af Kjeld Hammer

Redaktør på Vi Lejere.

Back to top