Skip to main content

Udlejere forsøger at "ryste" game lejere ud af deres bolig

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af danske lejere er bekymrede for stigende huslejepriser. Birgitte Stocklund har boet på Gammel Kongevej siden 1999. Nu står hun over for en fordobling af sin husleje. Lejernes LO advarer om, at flere udlejere bevidst forsøger at »ryste« lejere ud af deres boliger ved at renovere og hæve huslejen, skriver Berlingske.

Situationen for Birgitte Stocklund er et klassisk eksempel på, hvordan udlejer helt lovligt kan varsle renovering af lejemålet, og efterfølgende lade huslejen stige markant, fordi lejemålet er forbedret med nyt køkken og bad.

Lovgivningen bør ændres

Ifølge direktør Claus Højte, Lejernes Landsorganisation i Hovedstaden, er Birgitte Stocklunds situation et klassisk eksempel på »shake the building« – en taktik, hvor udlejere forsøger at ryste gamle lejere ud af ejendommen.

»Det handler om at forsøge at få de gamle lejere ud af en ejendom, så man, som Gangsted-Rasmussen gør, lejer boligerne ud til familie eller bekendte – eller renoverer og sætter lejen op til det tredobbelte,« forklarer Claus Højte.

Han påpeger, at denne praksis er udbredt på lejeboligmarkedet.

»Det gælder for rigtig mange lejere i Danmark, at det er det, de bliver udsat for, og det er det, man risikerer at blive udsat for,« siger han og tilføjer:

»Det er virkelig stødende. Men det er lovligt – og det er jo det værste.«

I LLO mener vi, at lovgivningen bør ændres, så lejere får mulighed for at sige nej til større istandsættelser af deres lejemål.

Link til artiklen fra Berlingske

 

Rød By Illustration med logo

Om forfatteren

Se artikler af LLO

Back to top